Tess

Hejsan mitt namn är Therese och på min blogg får ni följa mitt liv som nybliven kostrådgivare, jag jobbar för nuvarande på Life och mina största intressen är just Hälsa, träning och kostrådgivning. Ta gärna del av mina träningsupplägg, recept och andra tips!! Vid kontakt skicka gärna e-post till [email protected] Hälsningar Tess

När orken och lusten inte är där...

Vad gör man när glädjen inte riktigt vill infinna sig, trots att man egentligen har det bra? När man inte orkar, trots att man egentligen vill?
 
Naturfolk från Alaska, Grönland och Sibirien fann svaret för 1000 år sedan: den arktiska rosenroten.
Nu visar modern forskning att de hade rätt.
Arktisk rosenrot har en unik förmåga att stärka orken och välbefinnandet.
Förklaringen ligger i växtens försvarssystem.
 
Få växter kan överleva, blomma och fortplanta sig i den stränga arktiska kylan. Men arktisk rosenrot kan.
Förklaringen är örtens avancerade försvarssystem som hjälper den att stå emot den enorma påfrestningen som klimatet innebär.
Det är fantastiskt i sig, men än märkligare är att samma substanser som gör att den arktiska rosenroten kan överleva, kan också hjälpa oss stå emot stress och andra påfrestningar.
 
Studier!!
 
Två studier, ledda av svenska vetenskapsmän, har fått extra mycket uppmärksamhet.
En av dessa studier visar i behandling med denna speciella rosenrot gav samma effekt på medelsvår depression som läkemedel, så kallade lyckopiller. Men utan de biverkningar som dessa ofta ger upphov till: Sexuell lust, sämre känsloliv m m. Tvärtom visar stúdien att de som fått rosenrot inte bara mår bättre, utan också bli aktiva och pigga.
 
Man har även gjort en studie på personer med utbrändhetssymtom. Rosenroten förbättrade orken och välbefinnandet samtidigt som stresståligheten ökade.
 
Rosenrot med orginalextraktet SHR-5 är godkänd av läkemedelsverket och Sveriges mest använda växtbaserade läkemedel vid stress och trötthet.
 
Det är den vilt växande arktiska rosenroten som är mest effektiv.
Rosenroten måste dessutom genomlevt minst tre hårda vintrar, för att utveckla tillräckligt med de verksamma försvarsämnen som vi utnyttjar.