Äppelkaka med kokosgrädde
Recept: 1 pajform
6st svenska äpple
kanel
kokospalmsocker
Smuldeg:
175 gram smör
1 dl eko havregryn
1 dl hasselnötsmjöl
0.5 dl kokospalmsocker
0,5 dl krossade hasselnötter
0,5 dl mandelspån
0,5 dl kokosflingor
Kokosgrädde:
1 förpackningar krämig kokosmjölk
1 -2 tsk eko vaniljpulver
1 - 2 msk agave
Gör så här:
Börja med att skala och skiva alla äpplen, krydda med kanel och kokospalmsocker. Smöra en pajform och lägg i klyftorna.
Smuldegen: Smält smör i en kastrull, häll i alla torra ingredienser tills degen blivit en fast degig röra.
Ta bort kastrullen från plattan, finfördela smuldegen över äpplena och strö över extra kokosflingor, krossade hasselnötter och mandelspån.
Ställ in pajen i ugnen på 175 grader cirka 25 - 30 minuter.
Under tiden som pajen gräddas i ugnen fixar ni till kokosgrädden.
Se till att inget vatten finns kvar när ni häller av kokosmjölken,(ställ gärna in kokosmjölken i kylen någon timme innan den ska tillagas) utan kokosmjölken ska vara krämig och i en fast konstistens. Krydda kokosmjölken med vaniljpulver och agave. Vispa sen fluffig med elvisp.
Resultatet
Krämig och helt underbar. Kokosgrädden är jätte mäktig så man behöver inte ta alls mycket.
Nu är det bara till att servera äppelkakan med kokosgrädde på toppen, underbart god kaka.
Lagade den två dagar i rad, perfekt när man får gäster på besök.
Vad det ser gott ut!