Hasselnötssmör
Idag har jag gjort mitt egna hasselnötssmör, hur gott som helst vill jag säga.
Detta måste ni bara prova, ska bli smaskens till min frukost imorgon, proteinpannkakor med frukt och hasselnötssmör.
Recept:
100 gram hasselnötter
1 msk råkakao
1.5 msk ekologisk kokosfett
1 vaniljstång
2 msk eko kokossocker
Steg för steg:
Ställ ungen på 200g, när ungen kommit upp i grader rostar ni hasselnötterna i cirka 15 minuter.
Ta bort det ytterska svarta skalet på hasselnötterna
Efter mycket plock och pinn blev nötterna snygga. Mixa nötterna med en mixerstav
När nötterna är mixade, lägger ni i kokosfett, vaniljstång, kokossocker och kakaopulver och mixar till en jämn smet.
Lägg upp hasselnötssmöret i en skål, eller annan förvaring...
Jag har ställt mitt hasselnötssmör i kylen men den klarar sig i rumstemperatur ett par dagar.
Kakaonibs snyggar till lite, eller hur =)