Tess

Hejsan mitt namn är Therese och på min blogg får ni följa mitt liv som nybliven kostrådgivare, jag jobbar för nuvarande på Life och mina största intressen är just Hälsa, träning och kostrådgivning. Ta gärna del av mina träningsupplägg, recept och andra tips!! Vid kontakt skicka gärna e-post till [email protected] Hälsningar Tess

Flygande Jakob med kyckling, kokosmjölk & curry

 
Ni behöver: 2 personer
 
2st kycklingfile
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 banan
0.5 dl honungsrostade jordnötter
125 gram rökt kalkon
Råris
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Sallad (tomat, gurka, isbergsallad och rödlök)
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 220 grader och koka riset enligt anvisningar.
Skär kycklingarna i små bitar och stek med kokosfett i några minuter. ( krydda med svartpeppar, salt och lite curry)
Lägg kycklingen i en ungsäkerform och undertiden steker ni den rökta kalkonen och sedan lägger ni över kalkonen på kycklingen (spara lite). 
Skiva banan och lägg över.
Blanda samman kokosmjölken, chilisåsen, sambal oelek och curry samt peppar, salt och paprikakrydda och häll över kycklingen, värm i ugnen cirka 20 minuter.
Hacka under tiden grönsakerna, sen är allt klart.
 
Toppa med jordnötterna och det som blev över från kalkonen, mums =)