Flygande Jakob med kyckling, kokosmjölk & curry
Ni behöver: 2 personer
2st kycklingfile
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 banan
0.5 dl honungsrostade jordnötter
125 gram rökt kalkon
Råris
Salt
Peppar
Paprikakrydda
Sallad (tomat, gurka, isbergsallad och rödlök)
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader och koka riset enligt anvisningar.
Skär kycklingarna i små bitar och stek med kokosfett i några minuter. ( krydda med svartpeppar, salt och lite curry)
Lägg kycklingen i en ungsäkerform och undertiden steker ni den rökta kalkonen och sedan lägger ni över kalkonen på kycklingen (spara lite).
Skiva banan och lägg över.
Blanda samman kokosmjölken, chilisåsen, sambal oelek och curry samt peppar, salt och paprikakrydda och häll över kycklingen, värm i ugnen cirka 20 minuter.
Hacka under tiden grönsakerna, sen är allt klart.
Toppa med jordnötterna och det som blev över från kalkonen, mums =)
