Molkosan
Molkosan är ett näringsrikt livsmedel, en i vissa avseenden förädlad form av vanlig mjölk.
Till skillnad från mjölk har mjölkäggvitan och mjölkfettet försvunnit i framställningsprocessen medan vitaminer, mineraler och spårämnen finns kvar.
Till skillnad från mjölk har mjölkäggvitan och mjölkfettet försvunnit i framställningsprocessen medan vitaminer, mineraler och spårämnen finns kvar.

Molkosan är bra för hela kroppen, den upprätthåller och återställer flera kroppsfunktioner.
Produktionen av de enzymer som spjälkar proteiner till aminosyror stimuleras när man dricker Molkosan, ett annat enzym är Amylas, som bryter ner kolhydrater och stärkelse. Detta innebär att Molkosan har en reglerande funktion på bukspottkörteln dvs den reglerar blodsockret.
Molkosan fungerar även som syraneutraliserande, vilket motverkar halsbränna och sura uppstötningar.
Mjölksyran i Molkosan bidrar också till en gynnsam tarmflora vilket är bra för de goda bakterierna i magen.
Enzymet Lipas påverkas också positivt av Molkosan eftersom detta enzym behövs för att bryta ner fettet i vår kost. Det gör att många som börjar dricka Molkosan regelbundet också tappar eventuell övervikt och de som har undervikt får bättre förutsättningar att lägga på sig.
Molkosan är bra att dricka för personer som lätt samlar på sig vätska, eftersom den innehåller kalium och låga halter natrium som bidrar till en milt vätskedrivande effekt.
När magen mår bra syns det även på huden. När matsmältningen fungerar, tarmfloran är bra och blodsockret stabilt, syns det på huden som blir fastare och får en fräschare lyster. Även hyn i ansiktet avspeglar ofta hur våra magar mår.