Husmanskost i all ära.
Kålpudding
500gram köttfärs
1 ägg
1 msk fiberhusk
himalayasalt
peppar
1 liten vitkål
1st lök
1 -2 msk agave
salt, peppar
1dl matlagningsgrädde
1dl vatten
4 iskuber buljong (hemmagjord) eller annan fond
lingon
broccoli
rivna morötter
Sås:
2 dl matlagnings grädde
1 msk tamarisoja (glutenfri)
0,5 dl spad från kålpuddingen
peppar, vitpeppar
2 iskuber buljong (hemmagjord) eller annan fond
Gör:
Stek upp hackad vitkål och lök, krydda med peppar, himalayasalt och agave. Blanda färsen med ägg, fiberhusk, salt och peppar. Lägg färsen i en ugnssäkerform och platta ut färsen. Lägg över vitkålen.
Koka snabbt upp grädde, vatten och buljong och häll över puddingen.
Grädda mitt i ugnen på 220 grader i cirka 20 - 25 minuter.
Såsen: Koka upp grädde, spad från puddingen, soja, buljong och kryddor snabbt. Servera med broccoli, rivna morötter och lingon.
Kålpudding! <3 Mums!