Tess

Hejsan mitt namn är Therese och på min blogg får ni följa mitt liv som nybliven kostrådgivare, jag jobbar för nuvarande på Life och mina största intressen är just Hälsa, träning och kostrådgivning. Ta gärna del av mina träningsupplägg, recept och andra tips!! Vid kontakt skicka gärna e-post till delatettonova@gmail.com Hälsningar Tess

Tea time!!

 
Med frågespel, frågor på det?? Haha!!
 
Sitter här och myser i soffan med te och då passar det det ju utmärkt med lite hjärngympa samtidigt =)
 
Dricker ett pepparmints-te med honung(mintsmak) och en bit ingefära, känner även att magen behöver det, stressade lite på jobb idag med inventering och grejer, nu är jag ledig ett par dagar och det ska bli skönt!!
 
TREVLIG KVÄLL
 
 
 
 

Sesampanerad kyckling med jordnötssås och kålsallad

Recept: 2 personer
 
Sesampanerad kyckling:
 
 
 Ni behöver:
 
2 - 3 bitar kycklingfile
0,5 dl sesamfrö
2 - 3 msk fiberhusk
salt, peppar
 
Gör så här:
 
 Lägg fiberhusk, sesamfrö samt kryddorna på en tallrik skär kyckling i små bitar och panera på alla sidorna och låt vila innan stekning, jag fortsatte med salladen och sedan såsen.
 
Kålsallad:
 
 
Ni behöver:
 
2 dl strimlade sockerärtor
2 dl hackad vitkål
2 dl hackad rättika
1st hackad rödlök
1 knippe färsk koriander
2 msk eko rapsolja
1 - 2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar och basilika
 
Gör så här:
 
Hacka alla grönsaker och blanda med kryddorna samt rapsolja och äppelcidervinäger.
Ställ in i kylen innan servering.
 
Jordnötssås:
 
 
Ni behöver:
 
1 hackad chili
2 vitlök
1 gullök
2 msk riven ingefära
1 - 1,5  dl eko jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta (inte samal oelek som på bilden)
(curry, gurkmeja, paprika, salt)
2 tsk agave (sötma)
 
Gör så här:
 
Hacka och kärna ur chilin, riv lök, vitlök och ingefära grovt, stek allt i kokosfett ett par minuter.
Lägg ner currypasta, jordnötssmör, kokosmjök och låt såsen sjuda på svagvärme i 5 minuter, krydda med curry, gurkmeja, paprikakrydda,salt och agave efter behag.
 
Stek kycklingen i kokosfett på båda sidorna tills kycklingen är klar!!
 
Resultatet!!!! Jätte gott!!!
 
 
 
Kokosfettet jag använder!!!
 
 
Utan smak och passar utmärkt vid stekning!!!
 

Förkylning!!

Jag uppdaterar ett av min gamla inlägg igen, för jag tror att många av oss har drabbats av förkylningar igen, tråkigt nog...
Jag mår faktiskt bättre nu, har kurerat min hela dagen och kommer fortsätta ikväll..
 
Här kommer mina egenvårdstips. =)
 
Ingefära är ett under vid förkylning och är bra på att lindra onda halsar då den har effekt på både bakterier och virus.
Ingefära har även en antiinflammatorisk verkan.
 
Vitlök är också kanon vid förkylning och vitlök innehåller antibakteriella ämnen som kan motverka virusinfektioner.
 
Honung lindrar och lenar irriterad hals, drick gärna te med honung och ingefära.
 
C- vitamin stärker immunförsvaret, ta gärna tillskott på 1000mg, eller ät extra mycket kiwi och apelsiner.
 
Zink är också en väldig bra vitamin vid förkylningar, ta tillskott på 30 mg dagligen under förkylningen så återhämtar kroppen sig fortare.
 
Lakritsrot te är bra vid hosta och irriterade luftvägar och lakritsroten har bakterie- och virusbekämpande egenskaper.
 
Timjan är bra vid hosta och det går bra att tugga på timjanblad när man känner att en förkylning är på gång.
 
Saltvatten, ja tro det eller ej men att skölja näsan med saltvatten sägs förebygga förkylningar.
 
Ta hand om er kropp under förkylningen, vila och sov mycket och var nog med att tvätta händerna.
 
Ikväll tänkte jag kurera mig med detta!!
 
 
Ört-te, honung med eukalyptus (lenande för halsen), colizin som är den bästa halstabletten (med mycket zink) och ingefära, så det blir massa te drickande ikväll!!!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg