Tess

Hejsan mitt namn är Therese och på min blogg får ni följa mitt liv som nybliven kostrådgivare, jag jobbar för nuvarande på Life och mina största intressen är just Hälsa, träning och kostrådgivning. Ta gärna del av mina träningsupplägg, recept och andra tips!! Vid kontakt skicka gärna e-post till delatettonova@gmail.com Hälsningar Tess

Havre, chia och hirsmannagrynsgröt med mumsiga tillbehör

Denna frukosten åt är vara helt underbar, jag brukar sällan bli mätt på gröt men när jag gjorde denna blandningen har jag aldrig blivit mättare. Chiafrön mättar bra och innehåller omega-3, hirs är rikt på järn, kalcium, kalium, magnesium och fosfor. 
 
0,5 dl havregryn ekologiska
0,5 dl hirsmannagryn
1 msk chiafrö
1 dl rismjölk med hasselnötssmak
1 dl vatten
nypa salt
 
Gör så här: koka upp gröten på svag värme cirka 5 minuter, jag rörde ner lite mer rismjölk under tiden gröten kokade för att få rätt konsistens.
Jag åt gröten med ekologisk äppelmos från urtekram (utan tillsatt socker), mullbär som jag lätt torrostade i stekpannan samt äppelstjärnor som jag gjorde med pop chef samt lite rismjölk med hasselnötssmak.
 
Smaklig frukost, bästa stunden på morgonen enligt mig.
 
 
 
 

Hej bloggen

Hoppas allt är väl mer er, jag har inte bloggat på ett tag men jag har inte haft någon lust, har lite annat vi kämpar med som tar kraft och energi men snart kommer allt ordna sig, häromdagen besökte jag fina angel som alltid ger pepp, kraft och energi. ♡ 
Vi hade en trevlig stund med en fantastisk god lunch, har ni ätit på hello greens någongång, det måste ni verkligen prova, de har världens godaste sallader. 
 
 
Jag och fina angel ♡♡♡ 
 

Kycklinggryta med bönpasta

Denna enkla och goda rätten lagade jag för någon vecka sedan. Herregud vad gott det blev.
 
Recept: 1 form
 
4 kycklingfileer
1 burk havre creme fraiche oatly
1 förpackning havre grädde oatly
1 msk tamarisoja
1 msk dejonsenap
1 - 2 vitlök
halv röd paprika
några champinjoner
kalkonbacon
persilja
 
Gör så här, skiva och bryn upp kycklingen, krydda med valfria kryddor, jag valde peppar, vitpeppar, atlantsalt samt lite paprikapulver. Lägg kyckligen i en form (glasform), vispa samman såsen med (havre creme fraiche, havregrädde, dejonsenap, tamarisoja, pressad vitlök samt lite persilja) och ringla över kyckligen tillsammans med hackade champinjoner och paprika.
Ställ in i ugnen på 200 grader cirka 20 till 25 minuter beroende på hur mycket nu stekte kyckligen. Stek upp kalkonbacon och klipp till små bitar, dekorera med baconbitar samt hackad persilja.
Servera tillsammans med bönpasta som kokas enligt anvisningar.
SMAKLIG SPIS
 
 
Visa fler inlägg